Болести, наранявания и хронични състояния

Болести, наранявания и хронични състояния

Други причини за инконтиненция могат да бъдат заболявания, наранявания и хронични състояния като:

Възпаления

Ако страдате от възпаление на пикочния мехур или други части на пикочните пътища, рискът от инконтиненция е по-висок. Възпалението дразни пикочния мехур и това може да причини инконтиненция.

Диабет

Диабетът също може да бъде причина за инконтиненция. Хората, страдащи от диабет, имат глюкоза в урината си, която здравите хора нямат. Глюкозата е благоприятна среда за бактерии, които могат да причинят инфекции на пикочните пътища. След това тази инфекция, както споменахме по-горе, дразни пикочния мехур и причинява постоянно желание за уриниране. В резултат на дългосрочно повишени нива на кръвната захар, нервите, които влияят на уринирането, също могат да бъдат увредени, което може да доведе до инконтиненция.

Множествена склероза

Както при диабета, множествената склероза може да увреди нервите, които изпращат информация до мозъка за необходимостта от уриниране. В резултат на това пикочният мехур не се изпразва и може да възникне спонтанно изтичане на урина.

Уголемяване на простатата при мъжете

Увеличената простата може да доведе до необходимост от често уриниране, например няколко пъти на нощ. Понякога тази нужда може да бъде толкова силна, че да доведе до инконтиненция.

нагоре

Menu
Vyhledávaní
Hilft. Pflegt. Schützt