Причини за появата на инконтиненция

Най-честите причини за инконтиненция включват отслабване на мускулите на тазовото дъно или спадане на тазовото дъно - това може да се случи поради бременност и раждане, нездравословен начин на живот, затлъстяване или просто поради стареене на тялото. Такава отслабена мускулатура най-често води до така наречената стресова инконтиненция. Това е най-често срещаният тип инконтиненция и се проявява с изтичане на урина при физически дейности, които повишават налягането в долната част на корема, или при кихане, кашляне, рязко движение и вдигане на тежки товари. Като решение на стресовата инконтиненция най-често се препоръчват упражнения за укрепване на мускулите на тазовото дъно, т. нар. упражнения на Кегел. Ако упражненията не помогнат, лекуващият лекар може да препоръча операция.

Инконтиненцията може да бъде и резултат от операция на отделителната система или на заболяване, което засяга отделителната система. В този случай отново се препоръчват упражненията на Кегел като рехабилитация. Ако те не помогнат, лекарят може да препоръча един от 3 оперативни метода за решаване на проблема.

Изтичането на урина и изпражнения може да бъде и една от последиците от увреждане на мозъка и гръбначния мозък. В този случай е необходимо извършване на цялостна рехабилитация. Във всички случаи обаче при наличие на инконтиненция е важно да разчитате на надеждни и удобни абсорбиращи средства. MoliCare са абсорбиращи продукти проектирани с уважение към различните нужди на мъже и жени с различна степен на инконтиненция.

Причини за инконтиненция

Menu
Vyhledávaní
Hilft. Pflegt. Schützt