Рефлексна инконтиненция

Изобщо не мога да контролирам уринирането

Рефлексна нконтиненция (известна още като функционална инконтиненция) означава, че мускулите на пикочния мехур внезапно и неконтролируемо се свиват, което води до неконтролируемо изтичане на урина.

При този тип инконтиненция човек не е в състояние съзнателно да контролира уринирането най-често поради неврологични заболявания. Обикновено пациентите имат умствени или физически увреждания, които пречат на нормалното уриниране, въпреки че структурата на уринарната система е непокътната. Условията, които могат да доведат до рефлексна инконтиненция, включват болестта на Паркинсон, болестта на Алцхаймер и други форми на деменция. Специализираните помощни средства могат значително да помогнат при този вид инконтиненция.

Причини за рефлексна инконтиненция

Неврологичните заболявания причиняват дисфункция на мускула на пикочния мехур, в резултат на което той се свива и подава сигнал на тялото да уринира. 

Прояви на функционална инконтиненция

Прекъснатото или некоординирано уриниране оказва влияние върху цялостната отделителна функция на засегнатото лице.

Решение за рефлексна инконтиненция

Само лекар специалист може точно да определи степента на инконтиненция, лечението и да препоръча подходящи помощни средства. Лечението се извършва с медикаменти, катетеризация или операция.

нагоре

Menu
Vyhledávaní
Hilft. Pflegt. Schützt