Упражнения при инконтиненция

Упражненията за укрепване на тазовото дъно ще ви помогнат в борбата с неволното изпускане.

Тренировката за тазово дъно може да намали или предотврати лека до умерена инконтиненция: Тези упражнения помагат за укрепване на мускулите на тазовото дъно и активно противодействат на инконтиненцията.

Лекувайте лека до умерена инконтиненция лесно и успешно. Как?

С тренировка на тазовото дъно. Само силните мускули на тазовото дъно могат да намалят или дори да предотвратят уринарната инконтиненция. Така че, ако тренирате мускулите на тазовото дъно редовно с определени упражнения, вие активно противодействате на инконтиненцията. Как работи? Точно както мускулите на ръцете, краката или корема, мускулите на тазовото дъно могат да бъдат укрепени със специални тренировки.

Тук можете да разберете кои упражнения можете да използвате за противодействие на инконтиненцията, какво трябва да направите и какво друго може да помогне.

Здравни фактори и мотивация за тренировка 

Укрепването на тазовото дъно може да постигне много добри резултати. Мъжете, например, често могат напълно да премахнат неволното изпускане на урина след операция на простатата чрез системно трениране на мускулите на тазовото дъно. 

Трябва да се знае обаче, че на първо място играят роля здравните фактори и общото здравословно състояние: Не трябва да има медицински проблеми, като пролапс на матката при жените, например. При някои видове инконтиненция може да се препоръча и медикаментозна терапия. В допълнение, хората страдащи от този проблем трябва да бъдат мотивирани и да тренират с постоянство за по-дълъг период от време. След първите успехи, засегнатите трябва да продължат да тренират, за да поддържат мускулите. Мускул, който не работи и не се движи, би се отпуснал отново и успехът би бил възпрепятстван.

Подобно на всяка друга мускулна тренировка, съществуват специални упражнения за укрепване тазовото дъно. Въпреки това, за разлика от други мускулни групи, мускулите на тазовото дъно нито се виждат отвън, нито могат да се усетят по време на тренировка. Обикновено прочитането на писмени инструкции не е достатъчно. Затова, ако е възможно се консултирайте със специалист - физиотерапевт. 

Тренировка на тазовото дъно у дома

Разходки, туризъм, колоездене, йога и гимнастика естествено укрепват мускулите в таза. С индивидуални упражнения специално за тазовото дъно можете допълнително да засилите този положителен ефект и да отслабите инконтиненцията. Например, едно просто упражнение е бавно свиване и след това освобождаване на мускулите в таза. За ефективен резултат упражнението трябва да се повтаря десет пъти и да се изпълнява до три пъти на ден.

Но има и упражнения, които са специално съобразени с анатомията на мъжете и жените. Хората, засегнати от инконтиненция, могат да използват тези прости упражнения, за да стимулират и ефективно да тренират своите отслабени мускули на тазовото дъно.

Упражнения за тазовото дъно за жени Упражнения за тазовото дъно за мъже

нагоре

Menu
Vyhledávaní
Hilft. Pflegt. Schützt