Спешна инконтиненция

Внезапен позив за уриниране - не мога да стигна до тоалетната

Спешната нконтиненция (известна още като императивна инконтиненция) е нарушение на задържането на урина, причинено от неволно свиване на мускула на пикочния мехур. Изтичането на урина е придружено от неконтролируем позив за уриниране и се случва в следствие на внезапен натиск. 

Причини за спешна инконтиненция

Спазматичните контракции на мускулите на пикочния мехур причиняват внезапно и неконтролируемо изтичане на урина. Контракциите често са резултат от прекомерна възбудимост на мускулите на пикочните стени, които се изпразват дори при леко вълнение. Въпреки това, те често са свързани с възпаление или камъни и тумори в пикочните пътища.

Прояви на спешен тип инконтиненция

Спешната инконтиненция е придружена от внезапен позив за уриниране, придружен от малко до по-голямо изтичане на урина.

Решение за спешна инконтиненция

  • Посетете специалист, който ще препоръча лечение - само лекар специалист (уролог) може точно да определи степента на инконтиненция, последващо лечение и да препоръча подходящи помощни средства.
  • Ограничете диуретичните храни и течности – чрез ограничаване на тези продукти (пъпеш, кафе, алкохол) ще намалите риска от внезапно и спешно изпускане на урина.
  • Използвайте подходящи абсорбиращи подложки – обикновените хигиенни превръзки за менструация не са достатъчни. Само специализираните подложки за инконтиненция ще осигурят надеждна защита в случай на изтичане на урина. Те могат да бъдат закупени от аптеките и санитарните магазини.

нагоре

Menu
Vyhledávaní
Hilft. Pflegt. Schützt