Операция

Операция

Съществуват няколко фактора, които могат да допринесат за инконтиненция след операция.

Една от причините за развитие на инконтиненция при даден пациент може да бъде увреждане на уретрата или гладката мускулатура на пикочния мехур. Степента на инконтиненция постепенно намалява с времето.
Лечението на тази причина за инконтиненция обикновено е консервативна процедура, което означава редовна рехабилитация, например с помощта на упражнения на Кегел. Тези упражнения помагат за укрепване на мускулите на тазовото дъно. Ако консервативното лечение не помогне, е възможно да се премине към хирургично лечение, напр.:

  • Инжекционна хирургия, при която се инжектира колаген под лигавицата на уретрата. Този вид операция е много безопасна и се понася добре от тялото на пациента. Ефектът от операцията обаче може да бъде само временен и намалява с времето.
  • Друга опция е операция, при която под уретрата се поставя малка силиконова подложка, която притиска уретрата и така предотвратява спонтанното изтичане на урина.
  • Последният вид операция е прилагането на изкуствен сфинктер. Въпреки че тази операция е най-ефективната от всички споменати, тя е и най-рискова.

нагоре

Menu
Vyhledávaní
Hilft. Pflegt. Schützt