Митове и факти за инконтиненцията

Митове и факти за инконтиненцията

Не е нужно да се срамувате, ако страдате от неволно изтичане на урина. Кои са най-големите митове, на които може да се натъкнете?

Мит Х

Само възрастните хора и жените страдат от инконтиненция.

Факт V

Инконтиненцията може да засегне мъже и жени, независимо от възрастта. Истината е, че жените след раждане и възрастните хора са по-податливи на него поради физиологични промени в организма. Ако забележите изтичане на урина, потърсете медицинска помощ.

Мит Х

Инконтиненцията не се лекува.

Факт V

В борбата с инконтиненцията могат да ви помогнат специални упражнения, лекарства или операция. Правилната процедура винаги трябва да се определя от медицински специалист. Правилните помощни средства при инконтиненция обаче винаги са неразделна част от процеса.

Мит Х

Нормалните менструални превръзки са подходящо средство за абсорбиране на урина

Факт V

Подложките за инконтиненция са проектирани и тествани да задържат много повече течност от менструалните превръзки. В същото време те предлагат и много по-широк спектър от характеристики като неутрализатор на миризмата, защита от изтичане и повторно намокряне при притискане (напр. при сядане).

Мит Х

Качеството ми на живот ще се влоши и ще се наложи да се откажа от много неща, които обичам

Факт V

Почти всеки човек, който се сблъсква с неволното изпускане на урина, се страхува от неприятна ситуация на публично място. Въпреки това, с качествени помощни средства и навременно лечение, не е нужно да се страхувате да излизате, да спортувате, да пътувате или да посещавате приятели.

Menu
Vyhledávaní
Hilft. Pflegt. Schützt